أيامنا الحلوة

الساحة العامة => :: كشكول الأيام :: => الموضوع حرر بواسطة: ازهرية صغيرة في 2009-03-20, 09:40:56

العنوان: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: ازهرية صغيرة في 2009-03-20, 09:40:56
اليكم كيفية تحضير
سكر سمن دقيق بيض لبن بكينج بودر وفنليا
ثم خلط المقادير
العنوان: رد: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: ريحانة في 2009-03-20, 10:36:28
أنا كنت شايفه حاجه تانيه في الموضوع ده  بس ربنا سترها  :emoti_404:



مش هتتحط في الفرن طيب الكيكة دي ولا هناكلها كده ؟ :emoti_17:
العنوان: رد: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: ماما هادية في 2009-03-20, 11:00:54
أنا كنت شايفه حاجه تانيه في الموضوع ده  بس ربنا سترها  :emoti_404:



مش هتتحط في الفرن طيب الكيكة دي ولا هناكلها كده ؟ :emoti_17:

 laugh::::-0

شفتي الكيكة قبل ما تدخل الفرن يعني؟
العنوان: رد: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: ريحانة في 2009-03-20, 11:16:23
أيوه كانت كيكة ذرية بعيد عن القارئين   laugh::::-0
طيب إيه رأيك يا أزهرية تجيبيلنا وصفات كيكة كمان
كيكة إسفنجية . كيكة الفواكة .. كده يعني

وإحنا ممكن نشارك .. نفيد ونستفيد  emo (30):
العنوان: رد: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: ريحان المسك في 2009-03-20, 12:14:00
اليكم كيفية تحضير
سكر سمن دقيق بيض لبن بكينج بودر وفنليا
ثم خلط المقادير

اللللللللللللله يا ازهرية :good: :good:

طب انتي تفوقتي عليا أهو sad:(مع

انا مرة (و كانت اول مرة و اخر مرة اعمل فيها كيك) نسيت احط البيض :blush::

شايفة بقا :emoti_282:

يا ناس ازهرية اشطر مني ::happy:

برافو يا ازهرية :emoti_134:

بس يعني انا عاوزة اعرف :emoti_17:

الكيكة شكلها هيبقى ازاي لما تطلع من الفرن :emoti_64:
العنوان: رد: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: ازهرية صغيرة في 2009-03-20, 21:13:58
اكيد سوف يظهر شكلها جميل انا هقول لكم طريق صحيحة لكيكة اسفنجية
 كوب دقيق
5 بيضات
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1 كوب سكر بودرة
نصف ملعقة صغيرة مسحوق بيكنج بودر

أي نوع من أنواع المربى للتزيين


الطريقة:

- اخلطي البيض بالسكر و الفانيليا حتى تحصلي على خليط متجانس غليظ القوام وذلك بالمضرب الكهربائي أو السلك.
- اضيفي الدقيق المنخول مع البيكنج بودر تدريجياً ملعقة ملعقة و حركي على شكل نصف دائرة ليحتفظ المزيج بالهواء .
- ادهني القالب بالسمن ثم رشيه بالدقيق و صبي فيه الخليط .
- اخبزي الكيكة في فرن متوسط الحرارة , و بعد أن تبرد اقلبيها بعيداً عن تيار الهواء .
- بعد أن تبرد الكيكة تماماً شقيها نصفين و احشيها بالمربى .
للحصول على زينة جميلة , ضعي مفرش من الدانتيل المخرم على الوجه و رشي فوقه السكر البودرة , ثم ارفعيه بحذر .
جربو وقولو الناتج انا لسة مجربتش
ممكن تفرقع خدوبلكو
العنوان: رد: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: امينة في 2009-03-20, 21:41:32
 :emoti_282: :emoti_282: :emoti_282:

هو الطبخ اصبح من العبقرة عشان حطيته في عبقري زمانه

و الا عشان خفتي يفرقع  :emoti_282: :emoti_282: :emoti_282:

قلتي يمكن يرجع قنبلة اسفنجية  :emoti_282: :emoti_282:

طيب يا ازهرية تسلم ايدك و ان شاء الله تجربيه و تصوريه و تحطيلنا صورتو
 :emoti_134: :good:
ممكن  :blush::

و هذا رابط لموضوع الطبخ  :emoti_282:

واحد طبخ في البلدان العربية  ::happy:

http://www.ayamnal7lwa.net/forum/index.php?topic=854.0

و دا للاكلات الخفيفة و السريعة يعني مطبخ ايامنا الخاص  ::happy:

http://www.ayamnal7lwa.net/forum/index.php?PHPSESSID=45c6091bb951ef8a31608bd29e76d591&topic=1938.0

العنوان: رد: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: ازهرية صغيرة في 2009-03-21, 20:46:47
ارجو نقل الموضوع الى المكان المخصص
العنوان: رد: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: امينة في 2009-03-21, 20:50:15
ارجو نقل الموضوع الى المكان المخصص


ان شاء الله يا ازهريتنا الصغيرة

بس قوليلي انت تطبخي و لا زي البنات الي هنا مالهمش في الطبخ ليهم في الاكل بس  :emoti_336:

و لو تطبخي ابقي احكيلنا على وصفاتك و مغاماراتك في الطبخ  :emoti_282:
العنوان: رد: كيفية عمل كيكةصغيرة
أرسل بواسطة: ريحان المسك في 2009-03-21, 20:53:59


بس قوليلي انت تطبخي و لا زي البنات الي هنا مالهمش في الطبخ ليهم في الاكل بس  :emoti_336:

يعني ضروري الفضايح يعني :blush::